21. 9. 2024   |   svátek má Matouš
 

Cizrnový "guláš" s mletým hovězím masem

Název Množství a jednotka
libové hovězí mleté maso 250 g
sterilovaná nebo vařená cizrna 300 g
cibule 1 ks
rajčatový protlak 1 lžička
mletá sladká paprika 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na trošce olivového oleje dozlatova. Přidáme libové mleté hovězí maso překrájené na menší kousky a zprudka restujeme dozlatova, přitom vidličkou promícháváme, aby se maso oddělilo. Přidáme 2 lžičky mleté sladké papriky, lžičku drceného kmínu, lžičku rajčatového protlaku a promícháme. Do směsi vyklopíme plechovku cizrny, zalijeme asi 150 ml vývaru (nebo vody) a povaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bulgurem, kuskusem, rýží nebo těstovinami.


 


RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...